مقالات آموزشی


سیستم کنترل الکترونیکی چهارچرخ محرک KMC t8

سیستم 4WD  به معنای چهار چرخ محرک است یعنی خودروهایی که این قابلیت را دارا هستند می توانند بصورت همزمان از چهارچرخ خودرو برای انتقال قدرت استفاده کنند این امر امکان کنترل بهتر در شرایطی که سطح جاده ناهموار، گل و لای و برفی یا مرتفع را فراهم می کند.

کلید های کنترل این سیستم روی پنل داشبورد زیر مانیتور (تصویر ذیل) قرار گرفته است

وضعیت 2H

در این حالت چرخ های عقب خودرو محرک بوده و چرخ های جلو فقط امکان فرمان پذیری را میسر می نماید. خودرو T8 به صورت پیش فرض روی این حالت قرار گرفته است. 

 

وضعیت 4H

حالت چهارچرخ محرک سرعت بالا میباشد. در شرایطی مانند لغزش چرخهای عقب در سربالایی با شیب تند و خودروی حامل بار، این وضعیت استفاده میشود. در این حالت کشش نسبت به حالت دوچرخ خودرو بهتر شده و توانایی حرکت تا سرعت 80 km/h میسر میباشد.

 

وضعیت 4L

حالت چهارچرخ محرک سنگین در شرایط دشواری که نیاز به گشتاور و چسبندگی چرخ با سطح زمین است بکار میرود در این حالت شما امکان رانندگی با نهایت سرعت 15 km/h را دارید.

در زمان تغییر موقعیت بین حالت های مختلف به روش ذیل عمل کنید :

: 1خودرو متوقف باشد .

2 . پدال کلاچ را فشار داده و در حالت فشرده حداقل 5 ثانیه نگه دارید .

3 . کلید تغییر وضعیت انتقال قدرت را فشار دهید. 

4 . منتظر بمانید تا تغییر حالت محرک چرخ ها کامل شود یعنی چراغ نشانگر روی کلید انتخابی روشن شود.

  • نکته : در صورت چشمک زدن حالت های فوق و گیرکردن روی وضعیت 2H به نمایندگی های مجاز مراجعه نمایید.

  • اگر زاویه گردش فرمان بیش از اندازه بزرگ باشد، لطفاً از حالت چهارچرخ محرک خارج شوید.

  • در زمان تغییر وضعیت انتقال قدرت، چرخ جلو نباید بیش از اندازه دور داشته باشد.

بیشتر بخوانید
  • دسته: مشاوره فنی
  • تاریخ:1403/04/31

کاربرد AUTO HOLD

شاید برای شما پیش آمده باشد که در جاده شیب دار و در حالت ترافیک گیر کرده باشید و به محض رهاکردن پدال ترمز خودرو به جهت عکس رانندگی شما حرکت می کند. در این زمان سیستم اتو هلد برای کنترل خودرو به شما کمک می کند.

Auto Hold   یک سیستم کمکی الکترونیکی است که در صورت فعال کردن آن، خودرو می‌تواند در زمان تردد در ترافیک، بدون نیاز به دخالت راننده و بدون نیاز به ترمز کردن، خودرو را متوقف نگه دارد. با فعال کردن کلید اتو هلد سیستم ترمز خودرو فعال شده و نیازی به گرفت ترمز جهت توقف خودرو نیست . با فشردن پدال گاز به صورت اتوماتیک ترمز غیر فعال و خودرو حرکت میکند.

 

الزامات  استفاده از Auto Hold

  • درب سمت راننده بسته شده باشد.

  • کمربند ایمنی راننده بسته شده باشد .

  • موتور روشن باشد.

بیشتر بخوانید
  • دسته: مشاوره فنی
  • تاریخ:1403/03/29

آشنایی با سیستم کنترل پایداری ESP

این سیستم وظیفه ی افزایش پایداری خودرو در همه شرایط رانندگی مخصوصا پیچ های جاده را دارد. اگر در جاده های لغزنده به خصوص هنگام بارش برف و باران رانندگی کرده باشید احتمالا با پدیده لغزش و انحراف خودرو مواجه شده اید .این قضیه به ویژه در سرعت های بالا بسیار خطرناک خواهد بود . همچنین زمانی که با سرعت بالا وارد پیچ میشوید ممکن است فرمان آنطور که انتظار دارید دقیق نباشد و کنترل خودرو دشوار شود. در این مواقع احتمال دارد ماشین دچار کم فرمانی شده و بجای انکه به مسیر مورد نظر شما برود، راه خودش را پیش بگیرد و به جهتی که نباید برود . سیستم ESP در واقع مجموعه ای از سنسورها است که به همراه پمپ های ترمز ABS فعالیت میکند. یک سنسور برای فرمان، یک سنسور که جهت افقی را هنگام حرکت خودرو مشخص میکند و یک سنسور که به اندازه گیری شتاب جانبی خودرو میپردازد.  زمانی که سیستم ESP تشخیص دهد که کنترل خودرو از دست فرد خارج شده به راننده کمک میکند تا مسیر خود را به راحتی و بدون لغزش طی کند. این کار را با کنترل ترمزها، فرمان و در برخی مواقع کاهش نیروی متور انجام داده و کنترل خودرو را برمیگرداند.

بیشتر بخوانید
  • دسته: آموزشی
  • تاریخ:1403/03/08

نحوه نگهداری صحیح از باتری

باتری در خودرو منبع ذخیره انرژی الکتریکی بوده و برق مورد نیاز در زمان استارت را تامین می نماید. پس در صورت خرابی باتری یا دشارژ شدن آن خودرو استارت نمی خورد . باتری خودرو های بنزینی به 2 دسته رایج تقسیم می شود. باتری "اتمی یا خشک" و نوع دوم "اسیدی یا تر".

باتری به کار رفته در محصولات کرمان موتور از نوع خشک بوده که نسبت به نوع دوم نیاز به نگهداری کمتری دارد. عمر متوسط باتری به طور متوسط دو سال می باشد که بسته به شرایط مختلف متغیر است

علت هایی که ممکن است باتری را خراب نماید :

استفاده در سرمای شدید

انتخاب باتری با ظرفیت نامناسب

دمای زیاد و لرزش

دشارژ عمیق

سولفاته شدن سر باتری

 

نکات نگهداری صحیح باتری

در زمان عدم استفاده طولانی از خودرو سر باتری جدا شود

از تمیز بودن قطب های باتری و سفت بودن سر باتری مطمئن شوید

از نصب صحیح باتری در جای خود و عدم لرزش آن مطمئن شوید

از اتصال قطب های باتری به هم حتی به صورت لحظه ای خودداری نمایید.

 

نکته : نشانگر سطح شارژ باتری در صورت سبز بودن از سطح شارژ مناسب و در  صورت سیاه بودن از دشارژ بودن باتری خبر می دهد . گاها این امکان وجود دارد که این چراغ معیوب بوده و با وجود سبز بودن آن باتری خراب باشد.

بیشتر بخوانید
  • دسته: مشاوره فنی
  • تاریخ:1403/03/06

آشنایی با سیستم TPMS

TPMS یا سیستم پایش فشار باد تایرها در واقع سیستمی در خودروی شماست که در صورت کاهش فشار هوا در داخل لاستیک به راننده هشدار می دهد. 

این یک سیستم الکترونیکی است که سنسور TPMS (قرار گرفته بر روی رینگ داخل لاستیک) را به مانیتور (روی داشبورد خودرو و یا کیلومتر) متصل می نماید تا نشان دهد لاستیک ها به اندازه کافی باد دارند یا خیر. 

هنگامی که فشار هوا در لاستیک کاهش می یابد، سنسور TPMS با چراغ هشدار پنچر شدن تایر به راننده اطلاع می دهد. این به این معنی است که به دلایلی باد موجود در لاستیک ها مناسب خودرو نیست و ممکن است وضعیت خودرو ناپایدار گردد.
در زمان مشاهده کردن چراغ هشدار TPMS در صفحه آمپر طبق مراحل زیر عمل نمایید:

1- ابتدا باد تایر در حد مجاز تنظیم کرده و اقدام به رانندگی با خودرو نمایید پس از طی مسافتی کوتاه سیستم با بررسی مجدد در صورت نرمال بودن رفع ایراد چراغ هشدار خاموش میشود.

2-در صورت خاموش نشدن چراغ هشدار به نزدیک ترین نمایندگی خدمات پس از فروش کرمان موتور می بایست مراجعه نمایید.
 

بیشتر بخوانید
  • دسته: مشاوره فنی
  • تاریخ:1403/02/01